...

Akademik Yazım ve Çeviri Destek Ofisi

Faydalı Linkler

1) https://www.scimagojr.com/journalrank.php

Etki Faktörüne (Impact Factor) göre dergileri sıralamaktadır. Bilim dallarına, ülkelere ve yıllara özel sıralamalar da sunmaktadır. Makalenizi göndermeden önce bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.

 

2) http://www.phrasebank.manchester.ac.uk/

Araştırma makalelerinde olası bütün bölümlerde kullanılacak İngilizce kalıpları sıralamaktadır. Araştırma makalenizi oluştururken yararlanabilirsiniz.

 

3) https://ebookcentral.proquest.com/lib/gazi-ebooks/detail.action?docID=601786&query=

“Academic Discourse : English in a Global Context”: Akademik Yazma konusunda önde gelen bilim insanlarından Ken Hyland’in yazmış olduğu, İngilizce araştırma yazılarını da kapsayan üst çerçeve olan Akademik Söylem konusunda ağırlıklı olarak kuramsal bilgi içeren, kısmen de olsa pratik uygulamalar sunan temel bir kitaptır. (NOT: Ken Hyland’in Akademik Yazmanın değişik boyutlarıyla ilgili çok sayıda makalesine de üniversitemizin veri tabanları yoluyla ulaşabilirsiniz.)

  

4) https://ebookcentral.proquest.com/lib/gazi-ebooks/detail.action?docID=784215&query=

“Hedging in Scientific Research Articles”: Akademik Yazma konusunda önde gelen bilim insanlarından Ken Hyland’in, İngilizce araştırma yazılarında kullanılacak hedging (kesin, kuvvetli, kendinizi bağlayıcı ifadelerden kaçınma; yargınızı, görüşünüzü, önermenizi yumuşatma) hakkındaki kitabı. Hedging konusunda kuramsal bilgi yanında, araştırma makalenizde hedging yapmak istediğiniz durumlarda kullanabileceğiniz örnekleri de içermektedir. (NOT: Ken Hyland’in Akademik Yazmanın değişik boyutlarıyla ilgili çok sayıda makalesine de üniversitemizin veri tabanları yoluyla ulaşabilirsiniz.)

5) https://www.matecat.com/

MateCat, ücretsiz ve açık kaynaklı bir çevrimiçi araçtır. Çeviri şirketleri, çevirmenler ve kurumsal kullanıcılar için ücretsizdir.